Kundtjänst

Tveka inta på att kontakta oss vid frågor eller råd kring vilken produkt du ska välja.
Vi vill även gärna att du mailar eller ringer oss om du har tips eller synpunkter.

Kontakt
  • Jolat AB
    Sågvägen 44
    184 40 Åkersberga
  • Telefon: 08-540 66 000
  • Mail: info@jolat.se

 

Om företaget

Jolat AB

 

Idén bakom Jolat är inte att vara en vanlig bygghandel som säljer allt man kan tänkas använda vid vanliga byggmoment.

Utan en leverantör av produkter som allt som oftast används vid byggnationer men som egentligen ingen, - förutom ett fåtal experter har den rätta kunskapen om.

Detta är produkter som används av de praktiskt mest skickliga yrkesmän som byggarbetsplatserna aldrig skulle klara sig utan för att i slutändan kunna lämna ett godkänt slutresultat gällande kvalité, miljö och utseende.

 

Det är oftast inte det billigaste alternativet att spara in på rätt material, rätt verktyg eller ansvarsfull arbetskraft. Lägg hellre mer tid på att fråga folk som egentligen vet, sen lägger man ihop dessa åsikter och utvecklar sin egen metod för varje arbetsmoment.

Då lovar vi som erfarna yrkesmän att det blir det bästa slutresultatet.

 butiken butiken

Vår erfarenhet är vårt fundament.

 

Jolat startades 2011 av Andreas Franzén ( Fog & Byggtjänst i Åkersberga AB ) Anders Grapengiesser och Peter Skog ( Stockholmsfog) med övertygelsen att detta är vad varje byggarbetsplats eller hantverkare har saknat.Vi har tröttnat på att behöva fara runt överallt i detta avlånga land och med allt för många leverantörer behöva lägga ner tid på att få fram rätt produkter.

Vi inser att vi istället kan bygga upp vår egen verksamhet med en leverantör för alla våra och era moment till garanterat de bästa priserna.Miljö-Arbetsmiljö och Kvalitetspolicy.

Jag brukar ge detta exempel då jag pratar om kvalitet: Eftersom vi arbetar med fogning och är snickare i grunden så ligger detta mig varmt om hjärtat.

 

Ex 1. Försäljning.

En kund beställer nya 3glasfönster till sitt hem då han tycker de gamla har gjort sitt. Han får hem professionella hantverkare som byter dessa. Hantverkaren fixar till allt runt omkring så det blir ett färdigt resultat.

Med facit i hand så anser jag att cirka 90 procent av alla dessa arbeten har varit förgäves.

Varför sätter man i nya fina fönster när man inte har tätat runt om karmarna på ett riktigt sätt. Skulle man ta bort foder runt om så ser ni vad jag menar, det ligger med stor sannolikhet en fogskum eller liknade runt för ett snabbt utförande vid montaget. Eller en drev som garanterat inte sluter tätt.

Vi på Jolat AB vet hur man ska göra korrekt för ett hållbart resultat, och vi hjälper er gärna att hitta rätt produkter och metoder för ditt fönstermontage.

 

Ex 2 Finish.

Latex: Använder målaren för så har vi alltid gjort. Kolla i vägghörn och takvinklar och säg mig att ni inte har några sprickor? Latex används förr som en fogmassa för att dölja sprickor. Den klarar knappt någon rörelse och spricker. Idag finns det bättre material än vanlig latex som man kan använda för ett bättre resultat. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta de rätta produkterna för dina behov.

 

Ex 3. Miljö.

En beställare vill ha ett material som är det bästa miljömässigt. Istället för att man använder en produkt som klarar 20-30 år så vill man alltså ha den andra produkten som man kanske får byta ut tre gånger under samma period. Vad är bäst ur ren miljösynpunkt.

Det finns en regel som man alltid ska se till i första hand. De allmänna hänsynsreglerna= Produktvalsregeln eller utbytesregeln. Kan man ersätta en kemisk produkt med en mindre farlig ska man göra det.

Men det är inte nödvändigt att byta till en sämre.

Källa: Svenska fogbranschens riksförbund


Vi vet vad som krävs då vi nu på 2000 talet äntligen har insett vilka skador som industrialismen har gjort med moderjord.Vi vet av erfarenhet vad dåliga produkter har gjort med oss människor. Några vanliga exempel som jag tänker på är PCB och asbest. Det som är positivt är att de flesta men långt ifrån alla företag mer och mer tar sitt ansvar för ett bättre byggande. Vi märker också att det till och med får kosta lite mer kortsiktigt vid valen av utförande. Detta för att det långsiktigt ska bli ett bättre och billigare resultat.

Vill ni vara med att skapa en bättre långsiktigare tillvaro för den som utför arbetet och slutkunden. 

Anlita oss!

Andreas Franzén

VD