Köpvillkor

Beställning
Vi säljer endast inom Sverige. I samband med beställning registrerar Jolat AB dina uppgifter i ett kundregister. Jolat AB kommer inte att lämna ut några uppgifter till andra företag än inom koncernen. Om du vill ändra dina adressuppgifter eller bli borttagen ur registret går det bra att skriva/maila till oss.
Åldersgräns vid postorderköp
Åldersgränsen vid postorderköp är 18 år. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift.
Priser
Alla priser anges som standard exklusive moms men du kan se det totala priset innan betalning sker. Du kan även välja att visa priser inklusive moms uppe i högra hörnet på vår webbplats.
Betalsätt
Betalning med kort
Jolat följer distansköplagen och vid genomförande av kortbetalning reserveras köpesumman på ditt kort/bankkonto. Jolat belastar först kortet/kontot i samband med att varan levereras. Jolat AB lagrar inga kortuppgifter. Kortbetalning erbjuds för närvarande via Payson.
Faktura
Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta enligt nu gällande referensränta med tillägg av 24,00 %. Förenklad kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. 
Leverans
Leverans sker inom ca en 1-7 dagar från det att vi har fått din beställning. Vid eventuell slutförsäljning av en vara hör Jolat AB av sig med mail eller per telefon. Vi skickar godset med Posten.
Fraktkostnad
Tillkommer beroende på vikt och volym. 
Ångerrätt
Du har som postorderkund (privatperson) ångerrätt i 30 dagar från inköpsdatumet. Om du inte är nöjd med en vara skickar du tillbaka den och betalar för returfrakten. Varan ska skickas tillbaka i originalförpackningen i rengjort och oförändrat skick tillsammans med retursedel och faktura. Specialbeställningar och metervaror återköps inte. Packa varan väl, eventuella transportskador till Jolat AB står du själv för. Jolat AB löser inte ut paket mot postförskott eller efterkrav. Återbetalning av varans pris och fraktkostnad sker inom 30 dagar från det att säljaren mottar meddelande om att avtalet hävts. Vid delretur förbehåller vi oss rätten att endast återbetala varans pris eftersom fraktkostnaden är samma oavsett antal och vikt.
Transportskador
Om varan har transportskadats ska du anmäla detta direkt till chauffören eller senast efter 5 dagar till fraktbolaget som gör en skadeanmälan. Fyll i och skicka med retursedeln som vi bifogar med leveransen. Jolat AB står för fraktkostnaden av ersättningsvaran. Vid felleverans står Jolat AB för eventuell extra fraktkostnad.
Garanti
Vi lämnar 1 års garanti vid fabrikations eller materialfel från det ursprungliga inköpsdatumet. Spara alltid din faktura som gäller som garantisedel. Varan ska inte ha utsatts för onormal användning eller vanvård och garantin omfattar inte slitagedelar och förbrukningsvaror. Garantin gäller inte om felet beror på en olyckshändelse efter att du fått varan eller om du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar. Jolat AB förbehåller sig rätten att reparera varan eller byta ut den.
Reklamation
Enligt konsumentköplagen har du 3 år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Du måste lämna ett meddelande om felet inom skälig tid efter det att du har upptäckt det. När garantitiden har gått ut är det köparen som ska bevisa att felet fanns från början.